Balıkta Bulunan Omega-3 Yağını İçeren Bitki




Keten tohumu sağlığımıza çok faydaları vardır.Keten tohumu sağlığımıza çok faydaları vardır. Çünkü Omega-3 ve omega 6 yağ asitleri içermektedir.

Doktorlar, beslenme uzmanlarının tavsiye ettiği keten tohumu yüksek oranda çoklu doymamış yağ asitleri, düşük oranda doymuş yağ asidi, yüksek oranda lifle birlikte bol miktarda potasyum, az miktarlarda ise magnezyum, demir, bakır, çinko ve çeşitli vitaminler içerir.

Keten tohumu göğüs, kolon, prostat kanserine karşı koruyucu olan lignanların kaynağıdır.


Keten tohumu sağlığımıza çok faydaları vardır.Yeterli miktarda balık tüketmiyorsanız (Omega-3 yağ ihtiyacınızı karşılamak için) günde 1 yemek kaşığı tüketilmesi yeterlidir.

Keten tohumları sert olduğundan dikkatli bir çiğnemede bile yeterince öğütülemeyebilirler, bu da yeterince sindirilmeden vücuttan atılmalarına sebep olur. Öğütülmüş keten tohumunun sindirimi çok daha kolaydır. Keten tohumunu öğütmek için karabiber veya kahve el değirmenleri ya da bu tip tohumları öğütmek için özel olarak üretilmiş elektrikli öğütücüler kullanılabilir.

Keten tohumu oda sıcaklığında bir yıl tazeliğini korur. Öğütülmüş keten tohumu ise 30 gün boyunca hava geçirmez kapaklı bir kavanozda buzdolabında saklanabilir.

Keten tohumu sağlığımıza çok faydaları vardır. Faydaları: 

Mide-bağırsak sorunlarına karşı iyi gelir.
Bağırsakları yumuşatır, kabızlığa iyi gelir.
Kemikleri güçlendirir. Özellikle menopoz döneminde yararlıdır.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Menopoza bağlı şikâyetleri hafifletir.
Kalp-damar hastalıklarından korur.
LDL Kolesterol ve Trigliserit seviyesini düşürür.
Yüksek tansiyonu düşürür.
Romatizmal hastalıkları önler.
Sinir sistemini güçlendirir.
Hafızayı güçlendirir.
Kan şekerini dengeler.
Konsantrasyon bozukluğuna karşı iyi gelir.
Yaşlanmaya bağlı dikkat dağınıklığına karşı iyi gelir.
Haricen kullanılarak yaraların çabuk iyileşmesini sağlar.
Egzama ve sedef hastalıklarında kullanılır.
Nasırlarda kompres olarak kullanılır.
Solunum yolu hastalıklarında olumlu etki yapar.
Ruhsal bozukluklara karşı iyi gelir.
Öksürüğü giderir.

Keten Tohumunu Nasıl Tüketmeliyiz:


Keten tohumu sağlığımıza çok faydaları vardır.Mutfağımızda öğütülmüş olarak salatalarımıza, yoğurdumuza, hamur işlerine ekleyebiliriz.
Hastalıklarda kaynatarak içebilir, öğütülmüş olarak balla karıştırıp yenebilir.
Keten tohumunun çok özel bir tadı veya kokusu yoktur, ama kavrulunca çok lezzetli oluyor.
Ocakta hafif kavurduktan sonra öğütüp, 1 çay kaşığı bal ve 1 çay kaşığı keten tohumunu macun yapıp günde iki kere yenirse öksürüğe iyi geliyor.

Keten tohumunun en büyük etkisi müshil, yani bağırsakları çalıştırıcı olmasıdır. Uzmanlar özellikle de kabızlık sorunu olan kişilere keten tohumunu öneriyorlar.