Çörek Otu Deyip Geçmeyin...

Çörek otu, savunma sistemini dengelemekte ve çağımızın hastalıklarından olan Aıds ve Kanser de umut olmaktadır.

Ekmeklerde, çöreklerde, böreklerde kullandığımız çörekotu tam bir şifa kaynağıdır.

Rasûlüllah (s.a.v ): “Çörek otuna devam ediniz, zira çörek otunda ölümden başka her derde çare vardır”buyurmuştur. [ Tirmizi]

Çörek otunun adı ve mahiyeti ülkelere göre değişiklik göstermektedir. Arap ülkelerinde “Habbetü's-sevdâ”, İran'da “Şevniz”, bazı ülkelerde de “Siyah Kimyon” veya “Hind Kimyonu” denilmektedir.


Çörek otunun Bağışıklık Sistemini ( immun sistemi) güçlendirdiği binlerce yıldan beri bilinmektedir. Çörek otu, savunma sistemini dengelemekte ve çağımızın hastalıklarından olan Aıds ve Kanser de umut olmaktadır.

Çörek otunda solunum borusunu genişleten, nigellon ve alfa-pinen gibi eterli yağlar bulunmaktadır. Öksürüğe, bronşite ve astıma iyi gelmektedir.

İçinde bazı vitaminler (B1, B2, B6 folasidi niacin), mineraller (demir, kalsiyum, magnezyum, çinko ve selen) ve amino asitleri vardır.
Çörek otunu hazmı kolay olması için öğütülüp yenmesi gerekir. Sabahları aç karnına ve gece yatarken yenmelidir.


Çörek Otu Nasıl Tüketilmeli:

Çörek otunun herhangi bir yan etkisi yoktur. Balla kullanılması makbuldür…
Çörek otunu hazmı kolay olması için öğütülüp yenmesi gerekir. Sabahları aç karnına ve gece yatarken yenmelidir.
Çörek otunu öğütmek için elektrikli kahve öğütücülerini kullanabilirsiniz.

Damarları güçlendirip ve kan dolaşımını hızlandırdığı için hemoroite iyi gelir.

Çörek Otunun Faydaları:

Çörek otu ekmeklere, çöreklere, keklere karıştırılırsa şişkinlik yapmaz.
Damarları güçlendirip ve kan dolaşımını hızlandırdığı için hemoroite iyi gelir.
Romatizma, şeker hastalığı ve kolesterolün yükselmesi gibi metabolizma hastalıklarına faydalıdır.
İltihap giderici, ağrı dindirici özelliğinden dolayı virüs, mikrop ve mantarlara karşı öldürücü tesire sahiptir.
Kan şekerini düşürür.
Cildi parlaklaştırır.
Hazmı kolaylaştırır ve bağırsak gazlarını söker.
Vücuttaki zehirleri süzerek atar.
İdrar söktürücü özelliği vardır.
Yaraların çabuk iyileşmesini ve hücrelerin yenilenmesini hızlandırır.
Astım ve polen alerjisi olmak üzere alerjik hastalıklara tesirlidir.
Savunma sistemini dengeler.
Hormon sistemini ve ruh hâlini sağlamlaştırır.
Tansiyonu düşürüp damar sertleşmesi ve kalp enfarktüsü riskini azaltır.
Yaraların çabuk iyileşmesine, derinin pürüzsüz olmasına yardım eder.
Çörek otu, baş ağrısına, felce, yüz ve ağız felçlerine, uyku hastalığına ve baş dönmesine karşı faydalıdır.

Bal ile macun yapılıp yendiğinde; bronşite, öksürüğe, astıma, anne sütünü arttırmaya, unutkanlığa faydalıdır. Hastalıklarda Kullanımı: 

Bal ile macun yapılıp yendiğinde; bronşite, öksürüğe, astıma, anne sütünü arttırmaya, unutkanlığa faydalıdır.
Çörek otu bal şerbeti ile içilirse; böbrek ve mesane yollarını temizler, kum ve taşları döker. 
Çörek otu sirke ile kaynatılıp gargara yapılırsa; diş ağrısı ve iltihabı geçirir, aç karnına içilirse bağırsak kurtlarını düşürür; sivilce, uyuz ve egzama gibi cilt hastalıklarında cilde sürülür.