Fırında Baharatlı Taze Patates

Taze patatesten yapabileceğiniz çok güzel ve çok pratik bir yemektir.
Nefis baharatlı sosu ve ağızda dağılan yumuşacık patates, denemenizi tavsiye ederim… Kış patatesinden de yapabilirsiniz.

Fırında Baharatlı Taze Patates Malzemeleri:

Taze patatesten yapabileceğiniz çok güzel ve çok pratik bir yemektir. Nefis baharatlı sosu ve ağızda dağılan yumuşacık patates, denemenizi tavsiye ederim… Kış patatesinden de yapabilirsiniz.1 kg Taze Patates
1 Kahve Fincanı Un
1 Çay Kaşığı Toz Kekik
1,5 Tatlı Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
½ Tatlı Kaşığı Toz Kırmızı Biber(Acı)
2 Adet Defne Yaprağı
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Adet Orta Boy Domates
3 Adet Çarliston Biber
2 Diş Sarımsak


Fırında Baharatlı Taze Patatesin Yapılışı:

Patateslerin kabuklarını ince bir şekilde temizleyin.
Patatesleri yuvarlak dilimleyin.
Geniş bir tabağın içinde unu, kekiği, karabiberi, tuzu ve kırmızıbiberi ekleyip iyice karıştırın.
Patateslerin iki yüzünü de unlu karışıma batırıp sıvıyağ ile yağlanmış tepsiye veya borcama yerleştirin.
Unlu karışım artarsa patateslerin üzerine serpiştirin.
Patateslerin üzerine rendelenmiş sarımsak ve defneyaprağını ilave edin.
Domatesleri ince dilimleyip patatesleri üzerine ekleyin.
Biberleri de halka şeklinde doğrayıp ekleyin.
Salçayı sulandırıp patateslerin üzerine dökün.
Tereyağını küçük parçalar halinde patatesin üzerine serpiştirin.
Üzerine patatesin hizasına gelecek kadar su dökün.
Islatılmış yağlı kâğıtla üzerini kapatıp mini fırında 250 derecede kaynamasını bekleyin, kaynadıktan sonra yağlı kâğıdı alın.
Fırının derecesini arzu ederseniz 200 dereceye düşürebilirsiniz.

Patatesler yumuşayıp, tabanında koyu bir sos kalınca fırından alıp servis yapabilirsiniz.