Pastırma Tadında Çemenli Ve Çemen Soslu Tavuk

 Pastırmanın maliyeti çok yüksek, alan ve alamayanlar oluyor. Ama pastırma lezzetini aratmayacak evde pratik ve ucuz bir şekilde pastırma tadını yakalamak mümkün.


Bu tarif ile çocuklarınıza hem pastırma lezzetini tattırmış olacaksınız. Hem de etinden şüphelenmeden gönül rahatlığı ile pastırma yemenin mutluluğunu yaşayacaksınız…

Pastırma Tadında Çemenli Tavuk :

Çemen sosu çok önemli pastırmanın lezzetini daha da artması için mutlaka çemen sosu ile servis yapmalısınız...

Çemen sosu çok önemli pastırmanın lezzetini daha da artması için mutlaka çemen sosu ile servis yapmalısınız...


Tavuğun Marinesi İçin Malzemeler:

600- 700 gr Tavuk Göğsü veya Hindi göğsü

2 tatlı Kaşığı Çemen tozu

4-5 Sarımsak (Eğer sarımsak tozu kullanıyorsanız 2 Çay Kaşığı)

1 tatlı kaşığı Acı Toz Kırmızı biber

1,5 tatlı kaşığ Tatlı Toz Kırmızı biber

1 Tatlı Kaşığı Tuz

1 Kahve Fincanı Zeytinyağı

2 Yemek Kaşığı Tereyağı

Yapılışı :


Tavuk veya hindi etini jülyen doğrayın.

Zeytinyağının içine baharatları ilave edip karıştırın .

Tavuk veya hindi etini de baharatlı karışımın içine ilave edip iyice harmanlayıp 5- 6 saat marine edin.

Eti tavaya döküp sürekli karıştırarak kavurun.

İyice kavrulup yani piştikten sonra tereyağını da ilave edip 2 dakika kadar karıştırın. Tereyağının iyice karışmasını sağlayın.


Çemen Sosunun Malzemesi :

100 gr Çemen Tozu
2 Tatlı Kaşığı Acı Toz Kırmızı biber
2 Tatlı Kaşığı  Tatlı Toz Kırmızı biber
8 – 10 Diş Sarımsak (Eğer sarımsak tozu kullanıyorsanız 4 Çay Kaşığı)
 1,5 Tatlı Kaşığı Tuz
Ilık Su

Yapılışı :

Baharatların hepsini  bir kaba alıp üzerine ılık suyu döküp boza kıvamına gelene kadar iyice karıştırın.
Kabın kapağını kapatıp 5 -6 saat dinlendirin.
Dinlendikten sonra koyuluğu mayonezden biraz yumuşak kıvamda olmalı koyu olursa biraz su ilave edilip açabilirsiniz.

Arzu edilirse limon dökülebilir. Limonla daha da lezzetli oluyor….