
Tarçınlı Hindistan Cevizli Kurabiyenin Malzemesi:
250 gr Yumuşak Margarin4 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri (Tepeleme)
2 Tatlı Kaşığı Tarçın
2 Yemek Kaşığı Hindistan Cevizi
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
2 + ¾ Su Bardağı Un
Yapılışı:
Yağ ve pudra şekerini mikserle krema haline gelene kadar iyice çırpın.İçine tarçını, hindistancevizini ve vanilyayı ilave edip karışana kadar çırpın.
Unun 1,5 bardağını ve kabartma tozunu da ilave edip mikserle iyice karıştırın.
Daha sonra kalan unu da ilave edip elinizle kulak memesi yumuşaklığında yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin ve mini fırında 190 derecede üzeri kızarana kadar 20-25 dakika pişirin.
16-18 adet kurabiye çıkıyor…
Daha sonra kalan unu da ilave edip elinizle kulak memesi yumuşaklığında yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin ve mini fırında 190 derecede üzeri kızarana kadar 20-25 dakika pişirin.
16-18 adet kurabiye çıkıyor…