Yumurta Akının Yeri Çöp Değil

 Pastalarda, çorba terbiyelerinde yumurtanın sarısı kullanılıyor ve akını çoğu kişi çöpe atıyor.
Artık hiç bir yerde kullanılmaz diye değersiz görülüyor.
Belki bazı kişiler o anlık başka bir pastada ya da omlette değerlendiriliyor olabilir ama genellikle çöpe gittiğinin kanısındayım.

Ama yumurta akının yeri çöp değil.

Yumurta akını ağzı kapalı bir kabın içinde buzlukta biriktirebilirsiniz. Resimdeki donmuş yumurta aklarıdır.
Bu akları lazım olduğunda yine pastalarda ya da yumurta akının kullanılması gereken diğer gıdaları hazırlarken kullanabilirsiniz.

Hatta ben ileri ki zamanlarda koko ve pastane usulü beze tarifi vereceğim ve eskiden pastanelerden aldığımız lezzettekiler gibi olacak inşaallah.
 Yumurta akının buzluktan çıktıktan sonra erimesi fazla uzun sürmüyor biraz bekledikten sonra tamamıyla erimeden bıçak ile kesebilirsiniz ya da minik kaplarda biriktirebilirsiniz.

 Terazisi olanlar çok kolay hesaplayabilirler. Bir yumurta akı = 30 gr gelir.
Terazisi olmayanlar ise kutunun üzerine kaç adet yumurta akı olduğunu yazabilirler ya da buzdolabının üzerinde bir not defteriniz vardır. O not defterine de her eklediğiniz yumurtanın adedini yenileyebilirsiniz.

Yumurta aklarını değerlendirmeniz ümidi ile..