Etli Başbaşı Bulgur Pilavı

Bulgurun sağlığımız için yararları saymakla bitmez. Etli bulgur pilavı çok lezzetli olur, bir de Başbaşı bulgurdan yapılmışsa tadına doyum olmaz…

Bulgurun sağlığımız için yararları saymakla bitmez. Etli bulgur pilavı çok lezzetli olur, bir de Başbaşı bulgurdan yapılmışsa tadına doyum olmaz…Etli Başbaşı Bulgur Pilavının Malzemeleri:

750 Gr Kuşbaşı Et (Haşlanmış)
3 Su Bardağı Başbaşı Bulgur
5,5 Su Bardağı Su (Varsa Etsuyu)
1 Orta Boy Soğan
¾ Su Bardağı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
½ Tatlı Kaşığı Karabiber
Tuz

Etli Başbaşı Bulgur Pilavının Yapılışı:

Bir tencerede yağlarla yemeklik doğranmış soğanı kavurun.
Karabiberi ve haşlanmış kuşbaşı eti ekleyip biraz daha kavurun.
Yıkanmış bulguru etlere ilave ettikten sonra karıştırmayın.Kaşığın tersi ile bulguru düzeltin.
Üzerine suyu da ilave edip, tuzunu atıp önce yüksek ateşte kaynatın, kaynadıktan sonra ocağı kısıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
10- 15 dakika dinlendikten sonra ters çevirip servis yapabilirsiniz.