Tandır Çorbası

Bakliyatların karışımı ve nanenin hoş kokusu ile besleyici ve çok lezzetli bir çorbadır.Yapması çok kolay ve pratiktir.

4-5 kişiliktir.

Bakliyatların karışımı ve nanenin hoş kokusu ile besleyici ve çok lezzetli bir çorbadır.

Tandır Çorbası Malzemeleri:

250 Gr Kuşbaşı veya Kıyma
½ Su Bardağı Kuru Fasulye
½ Su Bardağı Yeşil Mercimek
½ Su Bardağı Nohut
½ Su Bardağı Bulgur
1 İri Boy Soğan
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Yemek Kaşığı Domates salçası
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1,5 Tatlı Kaşığı Kuru Nane

1,5 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Silme Tatlı Kaşığı Pulbiber
½ Tatlı Kaşığı Karabiber
Et Suyu veya Su

Tandır Çorbasının Yapılışı:

Düdüklü tencere de yağ, yemeklik doğranmış soğan ve eti kavurun.
Salçaları da ilave edip kavurun.
Mercimeği, kuru fasulyeyi, nohudu ve bulguru yıkayıp tencereye ilave edin.
Suyu döküp, baharatları da ilave edip düdüklü tencerenin ağzını kapatıp malzemeler yumuşayana kadar pişirin.