Ev Yapımı Yoğurt

Evde kendi yoğurdumuzu yapabiliriz. Hem daha temiz hem de daha sağlıklı bir şekilde… Çok vaktinizi alacak bir şey değil… Bebeklerimize ve çocuklarımıza hem taze hem de daha hijyenik yoğurt yedirmiş oluruz. Uzmanların tavsiyesi de ev yoğurdu yememiz şeklinde….
Evde kendi yoğurdumuzu yapabiliriz. Hem daha temiz hem de daha sağlıklı bir şekilde… Çok vaktinizi alacak bir şey değil…
Bebeklerimize ve çocuklarımıza hem taze hem de daha hijyenik yoğurt yedirmiş oluruz. Uzmanların tavsiyesi de ev yoğurdu yememiz şeklinde….

Ev Yapımı Yoğurdun Malzemeleri:

7 Kilo Pastörize Günlük Süt
12 Yemek Kaşığı Tepeleme Süzme Yoğurt

Ev Yapımı Yoğurdun Yapılışı:

Sütü büyük bir tencerede kaynatın.
Sonra serçe parmağını yakmayacak ısıya geldiği zaman süzme yoğurdu büyük bir tasa alıp üzerine kepçeyle ılıyan sütten dökün.
Boza kıvamından biraz koyu olacak şekilde el blenderı ile iyice ezin.
Ezdiğiniz yoğurdu tenceredeki süte dökün; dökerken el çırpıcı ile iyice karışmasını sağlayın.
Evde kendi yoğurdumuzu yapabiliriz. Hem daha temiz hem de daha sağlıklı bir şekilde… Çok vaktinizi alacak bir şey değil… Bebeklerimize ve çocuklarımıza hem taze hem de daha hijyenik yoğurt yedirmiş oluruz. Uzmanların tavsiyesi de ev yoğurdu yememiz şeklinde….

Arzu ederseniz küçük kaplara boşaltabilir veya tenceresinde kalabilir.
Tencerenin kenarını bir örtü ile sarın. Kapağını kapatıp üzerini sıcak tutacak bir şeyle kapatın. (Bebek battaniyesi gibi)
6 saat sonra yoğurdunuzu açabilirsiniz.
Kapağını açıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Sonra kapağını kapatıp 1 gün dinlendikten sonra tüketebilirsiniz…

Not: Eğer yoğurdunuzu 6 saat sonra tutmamış görürseniz üzülmeyin. Hemen su kaynatıp (çok sıcak olmasın) kaynamış olan suyun içine yoğurt tenceresini koyup kapağını kapatıp tekrar örtü ile kapatıp 1 saat bekletin. Yoğurdunuzun tuttuğunu göreceksiniz.
Yaptığımız bu yoğurttan birazını süzdürüp bir sonraki yoğurt yapımında yoğurt mayası olarak kullanabilirsiniz....