Fırında İmam Bayıldı

Türk mutfağının vazgeçilmez zeytinyağlı yemeklerinden biri olan imam bayıldı yazın en hafif ve lezzetli yemeklerindendir. Yaz sofralarının olmazsa olmaz zeytinyağlı yemeklerindendir...

Türk mutfağının vazgeçilmez zeytinyağlı yemeklerinden biri olan imam bayıldı yazın en hafif ve lezzetli yemeklerindendir. Yaz sofralarının olmazsa olmaz zeytinyağlı yemeklerindendir...

Fırında İmam Bayıldı Malzemeler:

4 Büyük Patlıcan
3 İri Kuru Soğan
5-6 İri Domates
1 Kahve Kaşığı Şeker
1 Su Bardağı Zeytinyağı
2 Yeşilbiber
½ Demet Maydanoz
1 Çay Kaşığı Domates Salçası
6 Diş Sarımsak
Yarım Limon Suyu
Tuz

Fırında İmam Bayıldı Yapılışı:

  Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. İkiye bölüp sıvıyağda kızartın. Kızaran patlıcanları ısıya dayanıklı bir kaba veya tepsiye alın.
  Zeytinyağını tencereye döküp piyazlık doğranmış soğanları ve incecik doğranmış sarımsağı ekleyip biraz kavurun. Biberleri de ince ince doğrayıp kavrulan soğanlara ilave edip kavurun.
  Salçayı, küp küp doğranmış domatesi ve tuzu da ilave edip domatesler hafif diriliğini kaybedip sulanınca ocaktan alıp ince doğranmış maydanozu ilave edin…
   Bir kabın içine süzgeç yardımı ile süzün. Patlıcanların ortalarını açıp, süzülen domatesli harcı patlıcanların içine doldurun. 
  Süzülen suya şekeri ve limon suyunu ilave edip karıştırıp patlıcanların kenarından dökün. (Su az gelirse su ilave et.)
  Üzerine ıslatılmış pişirme kâğıdı kapatıp ısıtılmış fırında 200 derecede sosu koyulaşana kadar pişirin. Pişmesine yakın üzerinden pişirme kâğıdını alıp 10 dakika üzerinin hafif kızarmasını sağlayın.

Türk mutfağının vazgeçilmez zeytinyağlı yemeklerinden biri olan imam bayıldı yazın en hafif ve lezzetli yemeklerindendir. Yaz sofralarının olmazsa olmaz zeytinyağlı yemeklerindendir...