Patlıcanlı Tavuklu Kağıt Kebabı

   Patlıcanlı kağıt kebabı aslında kırmızı etten yapılır fakat tavuktan da denemelisiniz… Tavuk ve patlıcan
birbirine o kadar yakışıyor ki… Hem de tavuktan yapılınca daha hafif oluyor...

Patlıcanlı kağıt kebabı aslında kırmızı etten yapılır fakat tavuktan da denemelisiniz… Tavuk ve patlıcan  birbirine o kadar yakışıyor ki… Hem de tavuktan yapılınca daha hafif oluyor...

Kağıt Kebabı Malzemeleri:

1,5 Kilo Patlıcan
350-400 gr Tavuk Göğsü
1 Orta Boy Soğan
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
6-7 Adet Yeşilbiber
5 İri Domates
½ Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Karabiber (Silme )
1 Diş Sarımsak
Tuz

Kızartmak İçin Sıvıyağ
Pişirme Kağıdı (Yağlı Kağıt )


Kağıt Kebabı Yapılışı:

   İlk önce patlıcanları yıkayıp alacalı soyuyoruz. Küp küp doğrayıp acısının çıkması için tuzlu suya ıslatın. Suyunu süzdürüp sıvıyağda kızartıyoruz. Kızaran patlıcanları havlu kağıt üzerine alıyoruz ki fazla yağlı olmasın.
Tavukgöğsünü de küçük küçük kuşbaşı doğrayıp yıkayın.

   Bir tencereye tereyağını, yemeklik doğranmış soğanı, rendelenmiş sarımsağı, küçük doğranmış biberi ve tavuk etini ekleyip kavurun. Kavrulan tavuklara salçayı ve küçük doğranmış domatesi de ekleyip biraz daha kavurup tuzunu ve karabiberini de ekleyip ocağı kapatıyoruz.
   Tavuklu karışıma kızarttığımız patlıcanları ilave edip yavaş karıştıralım patlıcanlar ezilmesin.
Pişirme kağıdını isterseniz tepsinizin büyüklüğünde üstü kapanacak şekilde, isterseniz porsiyonluk olacak şekilde kesin. Biz porsiyonluk tercih ettik…
Patlıcanlı kağıt kebabı aslında kırmızı etten yapılır fakat tavuktan da denemelisiniz… Tavuk ve patlıcan  birbirine o kadar yakışıyor ki… Hem de tavuktan yapılınca daha hafif oluyor...
  
  Porsiyonluk kestiğimiz pişirme kağıdını tezgaha açın. Ortadan ikiye katlayın. Katını açıp arasına eşit miktarlar da tavuklu karışımdan koyun. Pişirme kağıdının üstte kalan kısmını üzerine kapatıp bir kenarından başlayarak içe doğru kıvırın. Her tarafı kapandıktan sonra tepsiye alın. Üstlerini bir bıçak veya makasla küçük bir parça kesin. Pişerken hava alsın. 

  Fırında yaklaşık yarım saat pişirin. İçindeki malzemeler zaten pişmiş olduğu için yarım saatten sonra fırından alabilirsiniz… Kağıdını makas veya bıçak yardımı ile pişirme kağıdının üstünü açıp kesin veya altına katlayıp servis yapın.