Sütlü Hindistan Cevizli Kar Pasta

    Mutfağa gidip kafasına ne esti ise yapanlar grubundanım biraz. Geçen pasta yapmaya diye mutfağa 
gittim malzemelere baktım ve kafama ne esti ise yaptım. Beyaz bir pasta yapmak istedim ve Hindistan cevizi ile aromalandırmak istedim bu yüzden de hindistan cevizini bir işlemden geçirdim. Pastanın en üstünü dilerseniz çikolata ile de süsleyebilirsiniz ama ben çikolata ile hem görselliğini değiştirmek istemedim hemde hindistan cevizi aromasını kaybettirmek istemedim. Tarife geçmeden Sütlü Hindistan Cevizli Kar Pasta'nın son halinin resmi sonra tarif ;)

Sütlü Hindistan Cevizli Kar Pasta'nın son halinin resmi sonra tarif ;)



Keki İçin:

5 Yumurta
1 Su Bardağı Şeker
1/2 Çay Bardağı Su
5 Çorba Kaşığı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya

    Yumurta ve şeker iyice köpürene kadar çırpılır. Yaklaşık 10-15 dk. Sonrasında su ilave edilip tekrar çırpılır.

    Un, k. tozu ve vanilyayı ekleyip mikser'in düşük devrinde hafifçe yumurtalar söndürmeden çırpılır. Yağlı kağıt serilmiş kilitli kek kalıbına dökülür mini fırında 180 ° de 35-40 dk pişirilir.

   Kremasının yapımına geçmeden önce krem şantiyi hindistan cevizli aromalı bir sütle çırpmak için önce sütü ayarlayacağız.

Hindistan Cevizli Aromalı Süt İçin:

650 Ml Süt
75 Gr [1 Su Bardağı Hindistan cevizi ]
1 Su Bardağı Su
7 Yemek Kaşığı Toz Şeker

Hindistan Cevizli Aromalı Sütün Yapılışı:

   Öncelikle sütü tencereye alıyoruz içerisine, hindistan cevizini ekleyip kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra krem şantiyi çırpmak için 1 su bardağı sütü süzgeç ile süzerek alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz buharı çıktıktan sonra buzdolabında soğutmanızı önereceğim çünkü kramşanti çırpacağız bu süt ile.

 1 su bardağı sütü alınca da pek bi şey kalmıyor nedeni ise hindistan cevizlerinin sütü çekmesi. Süt kaybolmadı yani bir kısmı şantiyi çırpmak için ayırdığımız sütte bir kısmı ise hindistan cevizlerinin içinde. Bu kalan süt ile krema yapacağız.

   Kalan hindistan cevizli sütün için 1 su bardağı daha su , 7 yemek kaşığı şeker ekleyip kaynatıyoruz. Hindistan cevizleri ile birlikte. Bu arada kremayı bağlayacağız;

 Kremayı Bağlamak İçin:

1 Yemek kaşığı Buğday Nişastası
1 Yemek Kaşığı Un
1/2 Su Bardağı su

   İle birlikte un ve nişasta karışımını eziyoruz. Hindistan cevizli, sütlü  su kaynamaya başlayınca bu nişastalı karışım ile bağlıyoruz. Artık iyiye koyulaşana kadar pişiriyoruz.

Krema Piştikten Sonra:

1/2 Yemek kaşığı margarin
1 Paket vanilya
1 Paket Krem şanti
1 Yemek kaşığı su

   Kremayı ocaktan aldıktan hemen sonra sıcakken margarin ve vanilyayı ekleyip, karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. İyice soğuduktan sonra 1 paket toz krem şantiyi muhallebiye ilave edip çırpın. Çok koyu oldu ise çırpmakta zorlanabilirsiniz. Böyle bir durum ile karşılaşırsanız 1 yemek kaşığı su ilave edebilirsiniz. Ama çırpmakta zorlanmazsanız su ilave etmeyin.

Evet şimdi geldi artık krema ile keki buluşturmaya :)

   Pişen keki ben 3'e böldüm arzu ederseniz 2 katta yapabilirsiniz. 
Kremamızı 2 ye bölüyoruz. Kekin  ilk katına kremayı düzgünce sürüyoruz. 

1 su bardağı soğuttuğumuz hindistan cevizi aromalı süt


İkinci kata da kalan kremayı sürüp, düzgünce sürdükten sonra 3. kek parçası ile kapatıyoruz. 

1 su bardağı soğuttuğumuz hindistan cevizi aromalı süt

3.  kat için kremşanti gerekli

1 Paket Krem Şanti
1 su bardağı soğuttuğumuz hindistan cevizi aromalı süt

Çırptıktan hemen sonra 3. katıda kremşanti ile kapladık mı kar pastamız bitti. Ama son bir şey. 

1 su bardağı soğuttuğumuz hindistan cevizi aromalı süt


Süslemek İçin:

Hindistan Cevizi

Pastamızın üzerini ve yanlarını Hindistan cevizi ile kaplıyoruz...

Pastamızın üzerini ve yanlarını Hindistan cevizi ile kaplıyoruz...