Ev Yapımı Antep Fıstıklı Çikolatalı Dondurma

   Evde güzel bir dondurma yapmaya ne dersiniz?

   Evde güzel bir dondurma yapmaya ne dersiniz?

 Denedim ama buzluktan çıkınca çok sert oluyor, dışarı çıkartıp yenilebilecek kıvam geldiğinde ise çok  eriyor bu seferde anlamı kalmıyor diyorsanız birde bu yöntem ile dondurma yapmayı denemelisiniz. Yöntem mi ne? İlk önce sütün suyunu alıp koyulaştırılmış şekerli süt ile dondurma yapacağız...

Koyulaştırılmış şekerli sütü hazırlamak için gerekli malzemeler:

Toplamda 1 litre süte ihtiyacımız olacak.

875gr tam yağlı süt [1 litre sütten 125 gramını daha sonra kullanmak için ayırın]
150 gr şeker

Yapılışı

  Öncelikle sütü  bir tencereye aktarıp yüksek ateşte kaynatın. Süt kaynadıktan sonra altını süt taşmayacak derecede kısın. Ara sıra üzerindeki oluşan kaymağı kaşık yardımı ile toplayıp alın. Sütün yaklaşık yarıya kadar azalması lazım. Ölçek yada terazi yanınız da bulunsun çünkü süt azaldığın da tartın. Takribi 450 litre kalacak şekilde kaynatın.

  Tencerenin içindeki sütten geriye takribi 450gr  kaldığında; üzerine 150gr şekeri ekleyin, altını biraz açıp  orta ateşte şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak kaynama noktasına gelmesini bekleyin.

   Evde güzel bir dondurma yapmaya ne dersiniz?

Dondurma Yapımına Geçiyoruz:

450 gram koyulaştırılmış şekerli süt
125gr tam yağlı süt

Bir çimdik tuz
8 gram mısır nişastası [3 çay kaşığı ediyor ]
2 yemek kaşığı soğuk su
1 çay kaşığı vanilya
50 gr toz kremşanti


   Koyulaştırdığımız şekerli sütü temiz bir tencereye aktarın. İçerisine ayırdığımız 125 gram sütü ilave edip yüksek ateşin üzerinde kaynama noktasına getirin.

   Kaynamaya başlayınca hemen ateşi kısın içine tuzu,vanilyayı ekleyin.
   Ufak bir kapta mısır nişastasına suyu ekleyip karıştırarak eritin ve kaynayan süte ekleyin.

  Orta ateşte başından hiç ayrılmadan 8-10 dk pişirin. Arada sırada yapışmaması için tencerenin tabanını ve yanlarını sıyırmak suretiyle bir tel çırpıcıyla karıştırın. 8-10 dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Buharı çıktıktan sonra buzdolabına alıp soğumasını bekleyin.

  İyice soğuduktan sonra 50gr kremşanti ekleyip çırpın. Ben antep fıstıklı çikolata rendeleyip çerezlendirip karıştırdım.
  Arzunuza göre dondurmayı  [fındık-fıstık-çikolata-hindistan cevizi-  gibi kuru maddeler ile çerezlendirebilirsiniz]

   Evde güzel bir dondurma yapmaya ne dersiniz?

En az 6 ila 8 saat dondurulması gerekmektedir. Buzluktan çıkardığınızda erimesi için uzun süreler beklemeden yiyebileceğiniz bir dondurmayı tatmış olacaksınız...

  İsterseniz büyük bir kaba döküp dondurun dondurma kaşığı ile yoksa tatlı kaşığı ile şekil verip, çikolata eritip süsleyin ve servis yapın .

   Evde güzel bir dondurma yapmaya ne dersiniz?

İsterseniz kase ya da kuplara döküp yine çikolata eritip,süsleyip bu şekilde de servis yapabilirsiniz.

   Evde güzel bir dondurma yapmaya ne dersiniz?

Afiyet Olsun...